Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 21:45 - Новият сън
Автор: valkiria1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.07.2010 22:50


НОВИЯТ СЪН

Рай на земята

ИСКАМ ЗА ЗАБРАВИТЕ ВСИЧКО, което сте научили в живота си. Това е началото на ново разбиране, на нов сън.

Сънят, в който живеете, е ваше творение. Това е вашата представа за реалността и вие можете да я промените във всеки момент. Способни сте да създаде­те ад, способни сте да създадете и рай. Защо да не сънувате различен сън? Защо да не използвате ума си, въображението си и емоциите си, за да сънувате рая?

Използвайте въображението си и ще се случи нещо необикновено. Представете си, че сте способни да ви­дите света с други очи - такъв, какъвто поискате. Все­ки път, когато отворите очи, виждате света по разли­чен начин.

Сега затворете очи и после ги отворете и поглед­нете.

Ще видите как любовта се излъчва от дърветата, от небето, от светлината. Ще видите любовта във всичко наоколо. Това е състоянието на блаженство. Ще виждате любовта във всичко, включително в себе си и в другите хора. Дори когато околните са тъжни или сърдити, зад тези чувства отново ще откриете любов.

Като използвате въображението и новия си начин на възприятие, искам да видите как живеете нов жи­вот, нов сън, живот, в който не ви е необходимо да оправдавате съществуванието си и сте свободни да бъде­те самите себе си.

Представете си, че ви е позволено да бъдете щаст­ливи и наистина да се наслаждавате на живота. Няма ги конфликтите със самите вас и с другите.

Представете си, че живеете без страх да изразите мечтите си. Знаете какво искате, какво - не и кога го искате. Свободни сте да промените живота си така, както желаете. Не се боите да помолите за желаното, да кажете „да" или „не" на всеки и на всичко.

Представете си, че живеете без страха да ви съдят. Поведението ви вече не се ръководи от онова, което околните могат да си помислят за вас. Не се чувствате отговорни за мнението на другите. Не изпитвате нужда да контролирате никого и никой не контролира вас.

Представете си, че живеете, без да съдите други­те. Лесно прощавате и сте се освободили от предиш­ната критичност. Не изпитвате необходимост да бъ­дете прави, нито да изкарвате другите виновни. Уважавате себе си и всички останали и те също ви уважават.

Представете си, че живеете без страха да обичате и да бъдете обичани. Вече не се боите да бъдете от­хвърлени и не изпитвате нуждата да бъдете приети. Можете да кажете „Обичам те", без да се срамувате или оправдавате. Можете да вървите по земята с напъл­но открито сърце, без да се боите, че ще ви наранят.

Представете си, че живеете без страха да поемате рискове и да изследвате живота. Не се боите, че ще за­губите нещо. Не се боите да живеете в този свят и не се страхувате от смъртта.

Представете си, че се обичате такива, каквито сте. Обичате тялото си, каквото е, и емоциите си,каквито са. Знаете, че сте съвършени.

Причината да ви моля да си представите тези неща е, че всички те са напълно възможни! Можете да живее­те в състояние на блаженство, на благодат, в съня за рая. Но за да заживеете в този сън, трябва първо да го разберете.

Само любовта може да би донесе това състояние на блаженство. Да изпитваш блаженство е като да бъдеш влюбен. Да бъдеш влюбен е като да изпитваш блаженс­тво. Летиш в облаците. Където и да отидеш, виждаш любов. Наистина можете да живеете така всеки миг. Възможно е, защото други са го правили, а те не са по-различни от вас. Животът им е блаженство, защото са променили споразуменията си и сънуват различен сън.

Щом изпитате блаженството, то ще ви хареса. Ще разберете, че земният рай е истински - че раят действително съществува. Когато осъзнаете, че раят съществува, че е възможно да останете там, от вас зависи да положите усилието да го направите. Преди две хиляди години Иисус е разказал за царството небесно, за царството на любовта, но почти никой не е бил готов да го чуе. Казвали са: „За какво говориш? Сърцето ми е празно, не чувствам любовта, за която говориш; не усещам покоя, който ти притежаваш". Не трябва и вие да правите това. Просто си представете, че неговото послание за любовта е възможно и ще откриете, че е ваше.

Светът наистина е красиво място. Животът може да бъде много лесен, когато се ръководи от любовта. Нищо не ви пречи да бъдете любящи през цялото вре­ме. Изборът е ваш. Дори да нямате причина, обичайте - защото любовта ви прави щастливи, Любовта в действие носи само щастие. Любовта ще ви донесе вътрешен покой. Тя ще промени представата ви за всичко.

.....................................................

Този начин на живот е възможен и е в ръцете ви. Мойсей го нарича Обетована земя, Буда го нарича Нирвана, Иисус го нарича Рай, а толтеките - Нов Сън. За сьжаление, вие сте объркани от съня на планетата. .......................Страданието ви носи усещане за сигурност, защото го познавате много добре.

Но наистина не е необходимо да страдате. Единст­вената причина за страданието е, че сте го избрали. Ако се вгледате в живота си, ще откриете много изви­нения за страданието, но никое от тях не е достатъч­но добро. Същото важи за щастието. Единствената причина да сте щастливи е, че сте избрали да бъдете щастливи. Щастието е избор, също както страдание­то.

Може би не сме в състояние да избягаме от съдбата на човек, но имаме избор: да страдаме от съдбата си или да и се наслаждаваме. Да страдаме или да обичаме и да бъдем щастливи. Да живеем в ада или да се потопим в рая. Аз избрах рая. А вие?

                                                                                                                        Дон Мигел Руис


Тагове:   новият,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valkiria1
Категория: Други
Прочетен: 16775
Постинги: 9
Коментари: 3
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930